Грецька влада опублікувала список неплатників податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецька влада опублікувала список неплатників податків

Казна та Політика
642
Міністерство фінансів Греції в неділю вперше відзвітувало про несплату податків фізичними особами: виявилося, що 4152 найбільші неплатника заборгували державі 14,9 млрд євро у вигляді податків, зборів та пені.
Влада вже кілька місяців погрожувала боржникам оприлюдненням списку, а поліція проводила арешти найбільш злісних неплатників, яких, однак, у більшості випадків відразу ж відпускали під заставу. Греція бореться з перспективою дефолту і намагається збільшити доходи бюджету, одночасно проводячи жорсткі скорочення витрат. Ухилення від сплати податків - одна з найбільш обговорюваних тем в грецькому суспільстві і в ЗМІ, проте детальний список боржників публікується вперше.
Згідно зі списком, найбільшим неплатником виявився підприємець Ніколас Касіматіс, який не сплатив податків на 561,6 млн євро і має пеню 390,5 млн; його загальна заборгованість становив 952 млн євро. За даними газети "Прото Тема", Касіматіс був затриманий в 2009 році і знаходиться у в'язниці, відбуваючи 500-річний термін за махінації з поверненням ПДВ, які завдали багатомільйонних збитків державі.
П'ятнадцять осіб у списку неплатників заборгували більш ніж 100 млн євро кожен, загальна сума їх боргу складає 3,2 млрд. Тих, хто винен більше 1 млн євро у вигляді податків, - 1 748 осіб. До списку не внесено багато великих неплатників, які домовилися з державою про поступове погашення боргів на тлі гучних арештів.
Дані про неплатників різко контрастують з офіційною статистикою щодо тих податків, які грецькій владі все ж таки вдається зібрати. Так, в 2010 році серед усіх грецьких платників податків знайшлося тільки 52 людини з офіційними доходами вище 900 тис. євро на рік і лише 204 людини з доходами від 500 тис. до 900 тис.
Недобирання податків з фізичних осіб, що досягають майже 15 млрд євро, порівнянні з очікуваним дефіцитом держбюджету Греції за 2011 рік - 21,7 млрд.
Голова робочої групи Єврокомісії щодо Греції Хорст Райхенбах заявляв раніше, що, за його оцінками, збитки країни від несплати податків становлять близько 60 млрд євро, з яких можна стягнути протягом короткого часу близько 8 млрд.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас