Павловський: Влада не проти зекономити навіть на матерях-одиначках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Павловський: Влада не проти зекономити навіть на матерях-одиначках

Казна та Політика
655
Заяви про те, що в Україні є значна кількість жінок, які видають себе за матерів-одиначок та незаконно користуються допомогою, спрямовані на те, щоб обмежити ці виплати і закрити до них доступ багатьом жінкам, які дійсно мають на цю допомогу право. Таку думку в коментарі УНН висловив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Павловський.
"Це робиться тому, що влада з різних об'єктивних і суб'єктивних причин не здатна в повному обсязі забезпечити соціальний захист громадян. Тому і виникають спроби якось обмежити кількість людей, що претендують на ті чи інші виплати, зменшити кількість категорій, яким надається соціальна допомога", - підкреслив парламентарій.
А. Павловський вважає, що в Україні немає тієї величезної кількості фальшивих матерів-одиначок, виявлення яких дозволило б істотну економію бюджетних коштів.
"За вказівкою пана Тігіпка нещодавно вже перевіряли законність отримання допомоги матерями-одиначками в кількох областях. І десь з тисячі перевірених матерів лише в кількох випадках була виявлена незаконність отримання цієї допомоги... Тігіпко пропонував ходити по домівках одиноких матерів та дивитися, такий у них холодильних чи не такий. Абсурдно, але дійшло до того, що в інструкціях було записано, що жінку можна позбавити допомоги, якщо у неї є собака. Якщо є собака, значить - вона багата. Причому цікаво, що співмешканця фактично прирівняли до собаки - в інструкції для чиновників собака і співмешканець йшли через кому... Скоро в ліжко будуть до жінок заглядати", - зазначив народний депутат.
А. Павловський нагадав, що закон, яким встановлюється і визначається розмір допомоги одиноким матерям, потрапив у перелік законів, які скасовуються або обмежуються заключними положеннями закону про Державний бюджет України на 2012 рік. Він також додав, що в Держбюджеті витрати на утримання органів державної влади перевищують витрати на соціальні виплати.
Нагадаємо, днями уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко зазначив, що в Україні набуло поширення явище, коли жінки в документах навмисно не вказують батька дитини, для того щоб отримувати соціальну допомогу від держави як особа, яка самостійно виховує дитину.
Як зазначив Ю. Павленко, в 2011 році тільки в Херсонській області було зареєстровано 12 тисяч дітей, які офіційно не мають батька.
Відзначимо, що сума виплати для матерів-одиначок становить 130 грн на місяць на одну дитину.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас