ЗМІ: в найбільшому нафтовому терміналі Лівії висадився 12-тисячний контингент військ США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: в найбільшому нафтовому терміналі Лівії висадився 12-тисячний контингент військ США

Енергетика
6937
Американський контингент військ в кількості 12 тис. осіб висадився в найбільшому нафтовому терміналі Лівії - місті Марса-ель-Брега. Метою висадки американських солдатів, за офіційною версією, є підтримання стабільності у регіоні і забезпечення безпеки населення регіону, передає іранський телеканал PressTV.
Марса-ель-Брега став одним з перших міст, що вийшли з-під контролю офіційного Тріполі під час громадянської війни 2011 р. У серпні 2011 р. війська Перехідної національної ради (ПНР) захопили місто після тижневого штурму.
Відзначимо, напередодні висадки американських солдатів розлючений натовп в Бенгазі взяв приступом будинок ПНР Лівії, зажадавши від перехідного уряду більшої "прозорості" та "справедливості", а також урахування народної думки в ухваленні нового закону про вибори у перехідний парламент країни.
Громадянська війна в Лівії спалахнула в лютому 2011 р. Під час тривалого протистояння лівійським опозиціонерам за активної повітряної підтримки західної коаліції вдалося зломити опір регулярної армії, підконтрольної полковнику Муаммару Каддафі. В кінці серпня заколотникам вдалося захопити столицю Лівії. У жовтні 2011 р. Каддафі, з серпня перебував у бігах, загинув за нез'ясованих обставин в околицях міста Сирт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас