G20 сформувала кризову групу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G20 сформувала кризову групу

Валюта
280
"Велика двадцятка" підтримала прагнення єврозони розібратися з борговою кризою.
"Велика двадцятка" створила групу, якій доручено працювати з проблемами міжнародної валютно-фінансової системи та визначитися зі збільшенням капіталу Міжнародного валютного фонду, передає Reuters.
МВФ хоче наростити ресурси вдвічі - до 1-1,2 трлн доларів. Очікується, що 200 млрд доларів дасть Євросоюз. Цьому противляться США, Канада і Японія, які вважають, що спочатку єврозоні слід вирішити власні проблеми.
Щодо останніх консенсус вже досягнутий. G20 визнала заходи, схвалені Євросоюзом для подолання боргової кризи, і згодна з необхідністю розвитку даного стратегічного вектора, розповів заступник голови Мексики, що головує в G20, Херардо Родрігес.
Сьогоднішня зустріч заступників міністрів фінансів країн-членів "великої двадцятки" є попередньою перед самітом глав Мінфінів. Він відбудеться 25-26 лютого в Мехіко.
Дискусії про те, які кошти слід "влити" країнам, що розвиваються, у МВФ, велися ще восени.
Статутний капітал МВФ складається зі створеної ним же штучної валюти - спеціальних прав запозичення (special drawing rights, SDR). Згідно з матеріалами, розміщеними на сайті фонду, в даний час капітал МВФ складається з 204 млрд SDR, що відповідає 328,3 млрд доларів в грошовому еквіваленті. Капітал МВФ формується за рахунок внесків держав-членів, до числа яких належить і Росія.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас