ЗМІ: Китай таємно накачав ліквідністю свої банки перед Новим роком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Китай таємно накачав ліквідністю свої банки перед Новим роком

Казна та Політика
860
Народний банк Китаю цього тижня влив на ринки країни більше ліквідності, ніж було оголошено офіційно, щоб дефіцит коштів у банківській системі не перешкоджав святкуванню китайського Нового року за місячним календарем, яке розпочнеться наступного тижня, пише Корреспондент.
Зокрема, Центробанк збільшив надання коштів за 14-денними операціями зворотного РЕПО.
Однак ці заходи навряд чи зможуть стати адекватною заміною зниженню нормативів резервування, яке очікується вже кілька тижнів. За оцінками аналітиків, потреба в такому зниженні зростає і, ймовірно, НБК зробить його незабаром, підкреслює Інтерфакс.
За даними головного економіста Societe Generale з Китаю Вей Яо, НБК цього тижня вже чотири рази проводив операції зворотного РЕПО, і їх загальний обсяг склав близько 600 млрд юанів ($95 млрд), тоді як офіційно було оголошено лише про 352 млрд юанів.
Святкування, пов'язані з настанням Нового року за місячним календарем, триватимуть в материковому Китаї з 22 по 28 січня.
Нагадаємо, що минулого року, Китай, найбільший кредитор США, обрушився з різкою критикою на американську владу у зв'язку з її нездатністю запобігти падінню кредитного рейтингу і висловив упевненість, що світові потрібна інша резервна валюта, здатна замінити долар.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас