Костенко: Обіцянка постачати український газ в Молдову - політичний жест — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Костенко: Обіцянка постачати український газ в Молдову - політичний жест

Енергетика
489
Україна зробила суто політичний жест щодо сусідньої Молдови, пообіцявши поставляти свій газ у цю країну в разі, якщо в Молдові виникнуть проблеми з російським "Газпромом". Таку думку в коментарі УНН висловив народний депутат від фракції НУ-НС Юрій Костенко.
"Україні потрібно вибудовувати свою систему спілкування з сусідами. Пам'ятаєте, була ідея ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова - Ред.), в який входила і Молдова? Організація мала на меті зменшити політичні тиски з боку Росії... Росія використовує енергетичну залежність. Її вона навчилася використовувати не тільки на пострадянському просторі, але і загалом по Європі. Адже позиція Франції і Німеччини сьогодні залежить від ціни на Російський газ", - зазначив народний депутат.
Він зазначив, що газові питання - це завжди політика. І Україні слід вибудовувати свої відносини з іншими країнами, виходячи зі спроб зменшити політичний тиск в енергетичних питаннях.
Нагадаємо, як повідомив в.о. президента Молдови Маріан Лупу, під час його зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем була досягнута домовленість про закупівлю в України газу у випадку, якщо в Молдові будуть виникати проблеми з підписанням нового контракту про постачання газу з ВАТ "Газпром".
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас