У БЮТ не вірять, що цього року вдасться домовитися про газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У БЮТ не вірять, що цього року вдасться домовитися про газ

Енергетика
206
Найближчим часом Україна не зможе домовитися з Росією про зниження ціни на газ. Це, а також прогнозована хвиля світової кризи, призведе до того, що зростання ВВП в Україні в поточному році не перевищить 3,9%. Про це у коментарі повідомив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина", член комітету Верховної ради з питань бюджету Юрій Ганущак. На думку депутата, зміна ціни на російський газ якщо і відбудеться, то не в цьому році.
"Максимум, на що можна буде піти - закупити стільки газу, скільки зараз заявлено. Навіть якщо в перспективі можна буде досягти прийнятних умов за газовими контрактами, а їх реально можна досягти тільки через суд і для цього на 99% є передумови, то такі суди тривають значний час. Тому протягом цього року однозначно не буде знижено ціну на газ", - сказав Ганущак.
Він також додав, що експортні можливості України найближчим часом можуть зменшитися, оскільки насувається криза не тільки в Європі, але і в Китаї, яка вплине на скорочення темпів зростання його ВВП. "Тобто основні наші ринки збуту знаходяться в стагнації", - зазначив Ганущак.
При цьому, за його словами, у зв'язку з призначенням нового міністра фінансів Валерія Хорошковського в поточному році можуть відбутися маніпуляції з показниками, які використовуються при вираховуванні ВВП. "Можна написати все що завгодно - і ВВП буде обчислюватися за українськими методиками", - підкреслив депутат.
За його прогнозами, на кінець поточного року, швидше за все, зростання ВВП буде зафіксованим на рівні показника, закладеного в держбюджеті - 3,9%. "Я боюся, що консервативний сценарій, який закладений в бюджет, збудеться. Мій прогноз, що нас чекають не найкращі часи", - резюмував Ганущак.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас