МВФ: Частка пенсійних видатків у РФ в найближчі 20 років може вирости на 3% ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Частка пенсійних видатків у РФ в найближчі 20 років може вирости на 3% ВВП

Казна та Політика
187
Частка пенсійних видатків у ВВП Росії в найближчі 20 років може вирости до 4,7% ВВП, що може привести до необхідності підвищення пенсійного віку, повідомив начальник відділу політики в сфері витрат департаменту з бюджетних питань Міжнародного валютного фонду Бен Клементс, виступаючи на гайдарівському форумі.
Раніше заступник міністра охорони здоров'я і соціального розвитку Росії Юрій Воронін відзначав в інтерв'ю РИА Новости, що дефіцит Пенсійного фонду Росії, за прогнозами, в 2012 році складе 1,83% ВВП (1,075 трлн рублів). За прогнозом МОЗ, до 2014 року дефіцит Пенсійного фонду Росії може скласти 1,79% ВВП.
"Пенсійні витрати сьогодні поглинають більшу частку бюджету, і вони будуть зростати і далі. У найближчі 20 років в розвинених країнах витрати на пенсійне забезпечення зростуть у середньому на 1% ВВП. Але в п'яти країнах, у тому числі в Росії, зростання складе більше, ніж на 3% ВВП", - сказав він.
За словами Клементса, для Росії важким тягарем може стати старіння населення. За його підрахунками, витрати на пенсійну систему через старіння населення можуть зрости в Росії до 4,7% ВВП.
Він зазначив, що реформування пенсійної системи в Росії не повинно вплинути на рівень бідності в країні. "У цьому ракурсі багато перспектив таїть в собі поступове підвищення пенсійного віку. Така реформа знімає необхідність проведення інших реформ, приміром зниження коефіцієнта заміщення", - зазначив Клементс.
Він підкреслив, що зниження коефіцієнта заміщення в Росії сильно вдарить по витратах населення, підвищить рівень бідності. "Тому є сенс підвищувати пенсійний вік", - підсумував він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас