Богословська: За спроби здати ГТС в обхід Януковича можна отримати по фізіономії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Богословська: За спроби здати ГТС в обхід Януковича можна отримати по фізіономії

Енергетика
449
Народний депутат від фракції Партії регіонів Інна Богословська вважає, що жоден чиновник не піде проти волі Віктора Януковича і не пропонуватиме продати українську газотранспортну систему (ГТС) Росії.
Таку думку вона висловила в ефірі "Шустер Live", повідомляє УНІАН.
Відповідаючи на запитання, чи готова влада продати ГТС заради дешевого газу, Богословська сказала: "Ні, звичайно".
За її словами, жоден чиновник не робив заяв про продаж української ГТС, і все це є лише спекуляціями опозиції.
"Жодної угоди, яка б порушила національні інтереси України, підписано не було і не буде. Подивіться на тих людей, які перебувають при владі. Я не знаю, хто там може розвернути Януковича. Швидше отримає по фізіономії. Комусь може подобатися або не подобатися, але те, що він жорстко відстоює інтереси України, те, що він не дозволяє нікому принижувати нашу країну ні політично, ні економічно, це правда", - додала Богословська.
Нагадаємо, в січні стартував черговий раунд газових переговорів між "Газпромом" і "Нафтогазом України", так як домовитися наприкінці минулого року сторонам не вдалося. Київ, як і раніше, наполягає на зміні газових контрактів з Росією, підписаних в 2009 році, посилаючись на несправедливо високу вартість російського газу за прописаною формулою ціни. Росія погодилася розглянути можливість зниження вартості газу для України, однак не за просто так. Навесні прем'єр Володимир Путін обіцяв Києву знижку на газ в обмін на вступ України до Митного союзу, але від подібного запрошення Київ відмовився.
Тепер Росія готова знизити ціни на газ для України в обмін на допуск до її газотранспортної системи. Проте Київ також проти такого кроку.
На цьому фоні влада України вже на початку цього року висловила намір різко скоротити закупівлі російського газу, що в "Газпромі" тут же назвали порушенням чинних угод між країнами.
Наприкінці грудня Володимир Путін на зустрічі з Олексієм Міллером попросив останнього прискорити будівництво "Південного потоку", який, як відомо, піде в обхід України, але при цьому попросив не кидати і переговори про створення газотранспортного консорціуму для української ГТС.
Вчора, 20 січня, глава Міненерго Юрій Бойко в ефірі українського телеканалу "Інтер" заявив, що Україна оголосила відкритий тендер з відбору компанії, яка займеться визначенням вартості газотранспортної системи країни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас