Турчинов звинувачує владу у нездатності добитися зниження ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов звинувачує владу у нездатності добитися зниження ціни на газ

Енергетика
125
Перший заступник голови партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Олександр Турчинов звинувачує владу в нездатності добитися зниження ціни на газ.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.
Турчинов підкреслив необґрунтованість заяви, озвученої секретарем Ради національної безпеки та оборони Раїсою Богатирьовою за підсумками засідання РНБО у п'ятницю, про збитки держави та економічну шкоду через підписання газових угод з Росією в 2009 році.
"Справа в тому, що це типові контракти, за якими працюють всі європейські країни. І, до речі, на відміну від української влади керівники європейських країн до цих контрактів у цьому році отримали серйозні знижки", - сказав він.
Турчинов вважає, що причиною відсутності таких знижок є корумпованість влади.
"Тобто проблема не в контрактах. Проблема в тому, що в Україні корумпована влада, влада, нездатна керувати країною, влада, яка веде свій народ, свою країну до соціально-економічної прірви", - заявив він.
Також він вважає, що необхідний новий Кабінет Міністрів і Президент для того, щоб зупинити соціально-економічну кризу.
Як повідомляло агентство, Рада національної безпеки та оборони оцінює щорічні збитки від чинних газових контрактів з Росією в 5 млрд доларів.
Україна вже близько року добивається зниження ціни на газ, що постачається з Росії, але поки безуспішно.
17 січня Україна і Росія вирішили продовжити переговори з питань постачання і транзиту газу відповідно до домовленостей президентів двох країн Віктора Януковича і Дмитра Медведєва.
Україна розраховує знайти альтернативні джерела постачання природного газу за нижчими цінами, ніж у російського "Газпрому".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас