Китай таємно вливає ліквідність у фінансову систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай таємно вливає ліквідність у фінансову систему

Казна та Політика
900
Народний банк Китаю (НБК) на цьому тижні влив на ринки країни більше ліквідності, ніж було оголошено офіційно, щоб дефіцит коштів у банківській системі не перешкоджав святкуванню китайського Нового року за місячним календарем, яке розпочнеться наступного тижня, пише MarketWatch з посиланням на розрахунки експертів.
Зокрема, Центробанк збільшив надання коштів за 14-денними операціями зворотного РЕПО.
Однак ці заходи навряд чи зможуть стати адекватною заміною зниженню нормативів резервування, яке очікується вже кілька тижнів. За оцінками аналітиків, потреба в такому зниженні зростає і, ймовірно, НБК зробить його незабаром.
За даними головного економіста Societe Generale з Китаю Вей Яо, НБК цього тижня вже чотири рази проводив операції зворотного РЕПО, і їх загальний обсяг склав близько 600 млрд юанів ($95 млрд), тоді як офіційно було оголошено лише про 352 млрд юанів.
"Сукупна сума вливань еквівалентна зниженню норми резервування на 75 базисних пунктів", - заявила Вей Яо. На її думку, незабаром після завершення новорічних свят китайський ЦБ пом'якшить нормативні вимоги до банківського капіталу.
Святкування, пов'язані з настанням Нового року за місячним календарем, триватимуть в материковому Китаї з 22 до 28 січня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас