Богатирьова: Наслідки газових контрактів з РФ несуть загрозу нацбезпеці України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Богатирьова: Наслідки газових контрактів з РФ несуть загрозу нацбезпеці України

Енергетика
1654
Газові контракти 2009 року становлять реальну загрозу національній безпеці України, заявляє секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Раїса Богатирьова.
"Необхідно констатувати: в умовах, що склалися, фактично виникла реальна загроза національній безпеці України. Невигідні умови цієї угоди загнали економіку України в скрутне становище", - сказала вона журналістам після засідання РНБО у п'ятницю в Києві.
Богатирьова підкреслила, що наслідками газової угоди також стало погіршення соціально-економічної ситуації в Україні та зниження конкурентоспроможності українських товаровиробників. "Фактично, ця ситуація забирає гроші з кишені кожного громадянина України", - сказала секретар РНБО.
За її словами, в таких умовах бюджет держави витрачається не на розвиток, а на фінансування суттєво збільшених субсидій за сплату газу і комунальних послуг. "Сьогодні замість розвитку сучасної України і фінансування вкрай важливих соціальних програм ми, по суті, змушені перенаправляти відповідні податки на потреби Російської Федерації", - сказала секретар Радбезу.
За словами Богатирьової, уряд України продовжує працювати над укладенням нового "газового" договору з Росією. "На даний момент відповідні прямі збитки нашої держави (від наслідків укладення газових контрактів з РФ в 2009 році) склали суму до $5 млрд на рік... В таких умовах уряд України продовжує наполегливо працювати над підписанням нового справедливого контракту з Російською Федерацією", - сказала вона.
При цьому Богатирьова не відкидає можливості, що переговори з таких болісних питань можуть тривати досить довго.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас