Нафта WTI подешевшала до 99,59 дол. за барель на переговорах в Греції, що затягуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта WTI подешевшала до 99,59 дол. за барель на переговорах в Греції, що затягуються

Енергетика
124
Нафта дешевшає під час торгів у п'ятницю, оскільки тривалі переговори уряду Греції з приватними кредиторами підсилили побоювання інвесторів, що посилення боргової кризи негативно позначиться на споживанні сировини, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість лютневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,8 (0,8%) відносно рівня 19 січня - до $99,59 за барель.
У середу, 18 січня, поновилися переговори про списання приватними інвесторами половини грецького боргу, які були перервані минулої п'ятниці через те, що сторони не прийшли до "конструктивного, консолідованого" рішення. Новий раунд переговорів відбудеться в п'ятницю, 20 січня, - третій день поспіль.
Європейські країни в жовтні ухвалили рішення допомогти Греції у фінансуванні її бюджетного дефіциту в наступні три роки, але однією з умов надання допомоги є угода про списання приватними інвесторами половини грецького боргу.
"Кореляція між цінами на нафту і курсом долара сьогодні дуже сильна, тому що ринок очікує новин про долю Греції", - заявив керуючий директор Petromatrix GmbH Олів'є Якоб.
Дані міністерства енергетики США, опубліковані в четвер, показали, що запаси бензину виросли за підсумками тижня на 3,72 млн барелів - до 227,5 млн барелів - максимуму з 4 березня 2011 року. Споживання бензину в США за тиждень скоротилося на 2,2% - до 8 млн барелів на добу, що є мінімальним рівнем з вересня 2001 року.
Тим часом запаси нафти в країні знизилися за тиждень на 3,44 млн барелів, тоді як експерти очікували підвищення на 3 млн барелів.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на березень на лондонській біржі ICE Futures впали на $0,29 (0,26%) - до $111,3 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас