Долар стабільний відносно євро в п'ятницю, але може завершити тиждень зниженням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар стабільний відносно євро в п'ятницю, але може завершити тиждень зниженням

Валюта
205
Курс долара США до євро стабільний у п'ятницю, повідомляє агентство Bloomberg.
Між тим, цей тиждень американська валюта, ймовірно, завершить зниженням, оскільки позитивні сигнали щодо економіки США скорочують попит на валюти "тихої гавані", до яких належить долар.
Пара євро/долар торгується на рівні $1,2964 порівняно з $1,2968 на закриття ринку в четвер. Раніше в процесі торгів курс долара опускався до $1,2973 - мінімуму з 4 січня.
За цей тиждень американська валюта подешевшала на 2,2% відносно євро, курс ієни до євро впав на 2,4%.
Курс ієни до євро в п'ятницю становить 99,99 ієни в порівнянні з 99,94 ієни напередодні.
"Хороші статдані щодо американської економіки позитивно позначаються на бажанні інвесторів брати на себе ризики, що провокує продажу доларів і ієн, - відзначає аналітик Mizuho Securities у Токіо Кенго Судзукі. - Інвестори змінюють свої позиції у зв'язку з цим".
У четвер міністерство праці повідомило про зниження числа заявок на допомогу з безробіття в США до мінімального рівня за 4 роки.
Кількість американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, минулого тижня скоротилася на 50 тис. - до 352 тис., йдеться в звіті міністерства праці США. Згідно з переглянутими даними, тижнем раніше кількість звернень становила 402 тис., а не 399 тис., як повідомлялося раніше.
Експерти очікували скорочення числа заявок на 15 тис. з оголошеного раніше рівня попереднього тижня - до 384 тис.
В п'ятницю будуть опубліковані дані про продажі будинків на вторинному ринку США за грудень. За оцінками експертів, продажі зросли минулого місяця на 5,2% - до 4,65 млн будинків у річному вирахуванні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас