Азаров розраховує, що США допоможуть Україні видобувати більше газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров розраховує, що США допоможуть Україні видобувати більше газу

Енергетика
419
Україна і Сполучені штати Америки зацікавлені розвивати співпрацю в енергетичній сфері, зокрема в сфері видобутку газу та ядерної енергетики.
Про це йшлося на зустрічі прем'єр-міністра України Миколи Азарова зі спеціальним посланником державного секретаря США з питань енергетичних питань в Євразії Річардом Морнінгстаром.
Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, під час зустрічі сторони відзначили, що обидві країни мають великий потенціал розвивати співпрацю у багатьох напрямках.
Азаров, зокрема, зазначив, що Україна має намір значно збільшити обсяги газу власного видобутку. "Ми були б вдячні, що американські інвестори будуть співпрацювати з нами у розробці та освоєнні родовищ", - зазначив він.
"Ми високо цінуємо нашу співпрацю, особливо в сфері енергетики", - зазначив український прем'єр.
При цьому Азаров назвав перспективним розвиток співробітництва між Україною та США у сфері ядерної енергетики. Прем'єр подякував уряду США за внесок у сумі 123 млн. доларів на чорнобильські проекти, зокрема, для перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему.
У свою чергу Морнінгстар підкреслив, що США завжди приділяють особливу увагу Україні і готові співпрацювати в багатьох напрямках. "Ми вважаємо Україну важливою країною-партнером", - підкреслив Морнінгстар.
Нагадаємо, що Україна веде з Росією тривалі переговори про зниження ціни на газ, яку Київ вважає несправедливою, а самі контракти - "кабальними". Раніше президент Віктор Янукович заявив, що ціна на російський газ для України не повинна перевищувати 250 доларів за тисячу кубометрів (у четвертому кварталі 2011 року Київ купує газ за ціною близько 400 доларів за тисячу кубометрів).
У той же час, Микола Азаров напередодні заявив, що Україна має намір довести обсяги видобутку власного газу до рівня, який існував за часів СРСР.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас