Moody's: Рейтинг Швейцарії отримує підтримку від рівня економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Рейтинг Швейцарії отримує підтримку від рівня економіки

Казна та Політика
129
Суверенний кредитний рейтинг Швейцарії, а також рейтинг пріоритетних незабезпечених зобов'язань в національній валюті, що знаходяться на найвищому рівні "ААА", продовжують отримувати підтримку від високого рівня економічного розвитку та відсутності ризиків для кредитоспроможності країни, повідомляється в прес-релізі міжнародного рейтингового агентства Moody's , передає РИА Новости.
"Економіка країни характеризується великим ступенем відкритості, диверсифікованості та високим рівнем розвитку. Фіскальна система надійна, а інфляція знаходиться на невисокому рівні", - йдеться в документі.
Система державних інститутів країни вирізняється "прозорістю". Обсяг держборгу не перевищує меж, за якими влада не могла б його забезпечити, що збільшує фінансову "маневреність".
Прогноз щодо рейтингів країни - "стабільний". "Ми очікуємо, що обсяг боргів країни буде продовжувати зменшуватися в найближчі роки", - відзначають експерти Moody's.
У той же час, на їхню думку, в середньостроковій і довгостроковій перспективі уряд може зіткнутися з певними труднощами, пов'язаними зі старінням населення і низькими темпами зростання економіки. Банківська система досить надійна, проте це не відкидає ймовірності сценарію, за якого низці організацій потрібна державна допомога в разі зростання ризиків.
"Негативно на рейтинг Швейцарії може вплинути істотне зростання боргів в абсолютних і відносних величинах", - підсумовується в прес-релізі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас