Дітей в садочках нагодують на 9 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дітей в садочках нагодують на 9 гривень

Казна та Політика
276
У Харкові вихованців дитячих садів і шкіл будуть годувати краще. До вартості харчування дітвори чиновники додали від 50 копійок до 1,5 грн. Новий тариф затвердили на засіданні виконкому. У 2012 році замість 8 грн на день малюки у садочках будуть з'їдати продуктів вже на 9 грн. У мерії обіцяють, що різницю будуть компенсувати з міського, а не батьківського бюджету. Батьки, як і раніше, будуть доплачувати 4 грн. На харчування малюків, які відвідують садки з цілодобовим перебуванням, виділять по "червонцю".
"Підвищення вартості обумовлене бажанням підвищити якість харчування і, звичайно ж, наздогнати ціни на продукти, які крокують вперед семимильними кроками. Завдяки цьому з'явиться можливість додати в раціон дітей більше овочів, фруктів або білкової їжі", - розповіла "Сегодня" директор Департаменту освіти міськради Ольга Деменко.
Учнів 1-4 класів обіцяють нагодувати сніданком на 4 грн на день (у минулому році - 3,5 грн). У мерії запевняють: незважаючи на збільшення вартості, харчування школярів для батьків, як і раніше, залишиться безкоштовним. Дітям пільгових категорій на сніданки та обіди чиновники обіцяють і зовсім виділити по 5 грн замість 3,5 грн.
Крім того, в мерії не планують відмовлятися і від безкоштовного молока для першокласників - на корисний напій для кожного малюка заклали в бюджеті по 2,1 грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас