У Криму за 19 тисяч доларів хабара прокурор сяде на 2,5 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму за 19 тисяч доларів хабара прокурор сяде на 2,5 роки

Кримінал
239
Бахчисарайський районний суд в Криму засудив до 2,5 років позбавлення волі колишнього Керченського транспортного прокурора, який обвинувачувався в отриманні 19 тисяч доларів хабара.
Про це йдеться в повідомленні Головного управління Служби безпеки України в Криму.
Представник прес-служби повідомив, що суд виніс рішення тиждень тому (9-13 січня), при цьому відмовившись повідомити прізвище обвинувачуваного.
У вересні 2010 року в транспортну прокуратуру Керчі надійшли матеріали перевірки роботи державної поліклініки, що відноситься до залізниці, за фактами порушення порядку виплати головним лікарем грошових премій співробітникам.
Прокурор зажадав у керівництва поліклініки та отримав через посередника 15 тисяч доларів за прийняття рішення про відмову в порушенні кримінальної справи.
Через 3 місяці прокурор ініціював проведення аналогічної перевірки, під час якої були виявлені ті ж порушення, після чого почав вимагати за непорушення справи ще 10 тисяч доларів.
Завідуюча поліклінікою звернулася до ГУ СБУ в Криму.
Співробітники спецслужби затримали прокурора і посередника при отриманні частини хабара - 4 тисяч доларів.
Суд визнав колишнього прокурора винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу (одержання хабара у великому розмірі посадовою особою).
Крім 2 років 6 місяців в'язниці, суд постановив конфіскувати особисте майно обвинуваченого. Також він позбавлений права 3 роки обіймати посади, пов'язані із здійсненням владних повноважень. Його спільник отримав адміністративне покарання.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас