Азаров: Україна зацікавлена розвивати співробітництво зі США в сфері видобутку газу і ядерної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна зацікавлена розвивати співробітництво зі США в сфері видобутку газу і ядерної енергетики

Енергетика
97
Україна і США зацікавлені розвивати співпрацю в енергетичній сфері, зокрема у сфері газовидобутку та ядерної енергетики. Про це йшла мова на зустрічі прем'єр-міністра України Миколи Азарова зі спеціальним посланцем Державного секретаря США з енергетичних питань в Євразії Річардом Морнінгстаром, передає прес-служба Кабінету міністрів.
Зокрема, Азаров зазначив, що Україна має намір значно збільшити обсяги газу власного видобутку. "Ми будемо вдячні, якщо американські інвестори будуть співпрацювати з нами у розробці та освоєнні родовищ... Ми високо цінуємо нашу співпрацю, особливо в сфері енергетики", - заявив прем'єр-міністр. При цьому він назвав перспективним розвиток співробітництва між Україною та США у сфері ядерної енергетики.
Прем'єр-міністр подякував уряду США за внесок у сумі 123 млн дол на чорнобильські проекти, зокрема, для перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему.
У свою чергу, спеціальний посланець Державного секретаря США з енергетичних питань в Євразії Річард Морнінгстар підкреслив, що США завжди приділяють особливу увагу Україні і готові співпрацювати з нею у багатьох напрямках.
"Ми вважаємо Україну важливою країною-партнером", - зазначив він.
Нагадаємо, раніше Морнінгстар заявив, що українсько-американський меморандум щодо сланцевого газу запрацює вже в листопаді 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас