Єврокомісія розраховує вирішити у лютому питання про додатковий внесок єврозони в МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія розраховує вирішити у лютому питання про додатковий внесок єврозони в МВФ

Казна та Політика
88
МВФ несе "унікальну системну відповідальність" перед усіма своїми членами, а не тільки перед європейськими, заявив в четвер офіційний представник Єврокомісії Амадеу Тардіу у відповідь на запитання, яким чином ЄС має намір брати участь в ініціативі МВФ щодо збільшення його ресурсів на 600 млрд доларів.
А. Тардіу сказав, що у всіх дискусіях на цю тему йде мова про те, що необхідно дати "чіткий сигнал ринку" про здатність МВФ впоратися зі своїми зобов'язаннями.
"До наради міністрів фінансів і керівників центробанків країн G20 в лютому ми повинні домовитися про ресурси, які ми могли б виділити МВФ", - зазначив А. Тардіу. Він нагадав, що 19 грудня 2011 р. країни зони євро домовилися про додатковий внесок у МВФ у розмірі 150 млрд євро, або близько 200 млрд доларів США.
А. Тардіу назвав це значним внеском, який допоможе зміцнити стабільність зони євро на додачу до тих заходів, які вже вживає ЄС. Він закликав до глобального бачення в цьому питанні. "Потрібен колективний підхід, щоб забезпечити стабільність і дозволити економіці відновитися і розвиватися далі", - сказав представник Єврокомісії. Він вказав також на те, що немає жодного регіону, не зачепленого кризою, або який би не відчув наслідків боргової кризи в Європі. За його словами, "це вимагає глобальної, масштабної відповіді", тому в ЄС сподіваються, що внески, про які йшла мова під час саміту G20, будуть зроблені.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас