Полтава скасувала підвищення квартплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полтава скасувала підвищення квартплати

Казна та Політика
205
Виконавчий комітет Полтавської міської ради скасував своє рішення від 29 грудня 2011 р. про підвищення тарифів на утримання комунальних будинків та прибудинкових територій з 1 січня 2012 року. Про це Українським Новинам повідомив представник прес-служби Полтавської міськради з посиланням на мера Полтави Олександра Мамая.
"Я почув думку полтавчан і протягом двох останніх днів уважно вивчив розрахунки, згідно з якими було ухвалено рішення міськвиконкому про підвищення тарифів. Питання вимагало більш ретельного вивчення і особливо відповідального ставлення", - зазначив Мамай.
За його словами, замість ухваленого рішення "Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій" з 1 січня 2012 року продовжує діяти рішення виконкому від 20 лютого 2008 року "Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій" зі змінами.
"Я не дозволю, щоб з полтавчан стягували кошти без обґрунтування. У Полтаві будуть діяти справедливі тарифи, які не повинні позначатися на людських гаманцях", - підкреслив Мамай. Він також закликав жителів міста платити за зазначені послуги за колишніми розцінками.
Як повідомлялося, Полтавське обласне відділення Антимонопольного комітету порушило справу за ознаками антиконкурентних дій з боку виконавчого комітету Полтавської міської ради у зв'язку з підвищенням тарифів на утримання комунальних будинків та прибудинкових територій.
17 січня 1-й заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Животенко звернувся до прокуратури, АМКУ і Державної житлово-комунальної інспекції у Полтавській області з проханням перевірити обґрунтованість підвищення вартості послуг з утримання будинків і прибудинкових територій в Полтаві.
Прем'єр-міністр Микола Азаров вимагав від місцевої влади скасування всіх рішень щодо підвищення з 1 січня тарифів на житлово-комунальні послуги. Виконавчий комітет Полтавської міської ради 29 грудня вирішив підвищити з 1 січня 2012 року тарифи на послуги з утримання комунальних будинків та прибудинкових територій на 114,3% -344,4%, або на 0,8-3,1 гривні до 1,5 - 4 гривні за квадратний метр. Висуванець партії "Совість України" Олександр Мамай переміг на виборах мера Полтави в листопаді 2010 р.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас