Депутат Київради хоче, щоб до Наглядової ради Київенерго пустили киян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат Київради хоче, щоб до Наглядової ради Київенерго пустили киян

Енергетика
163
Голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Юрій Бондар вважає, що після приватизації "Київенерго" громада Києва повинна мати певний механізм взаємодії та контролю щодо подальшого розвитку енергокомпанії.
За його словами, у міської влади мають бути певні важелі впливу на інвестора. "Найкращий варіант - це представництво в наглядовій раді. Тому що на сьогоднішній момент в органах управління "Київенерго" немає представників громади Києва", - вважає Бондар.
У той же час він зазначив, що ввести представників громади Києва в органах управління "Київенерго" - це виключно право і воля акціонерів енергокомпанії.
Нагадаємо, 9 грудня 2011 року Фонд держмайна провів конкурс за принципом аукціону з продажу 25% акцій "Київенерго". У торгах взяли участь компанії DTEK Holdings Ltd і "Полтаваобленерго". Стартова ціна пакета становила 432,3 мільйона гривень. DTEK запропонувала за пакет на 18,2 мільйона гривень більше від стартової ціни і була визнана переможцем торгів.
DTEK-найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ).
"Київенерго" - акціонерна енергокомпанія, яка забезпечує повний цикл енергопостачання міста Києва, з єдиним процесом виробництва, передачі, розподілу та збуту електричної і теплової енергії кінцевим споживачам.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас