Баффет пожертвує в бюджет США 49 тис. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет пожертвує в бюджет США 49 тис. доларів

Казна та Політика
701
Мільярдер Уоррен Баффет повинен буде внести в бюджет США 49 тис. доларів, щоб зрівнятися з республіканським конгресменом Скоттом Ріджеллом, який пожертвує відповідну суму до кінця 2012 року. Про це повідомляє AFP.
Раніше Баффет оголосив, що виділить в якості пожертви для бюджету ту ж суму, що і представники Республіканської партії США в конгресі. Першим, хто побажав брати участь у цьому змаганні, став Ріджелл, до обрання в палату представників володів кількома автосалонами.
Ріджелл вже зробив перше пожертвування в минулому році в розмірі 23,1 тис. доларів, що становить близько 15% його річної зарплати. У поточному році він обіцяє віддати ще 26,1 тис.
За словами Ріджелла, хоча він і розходиться з Баффетом в поглядах на податкову політику, вони разом поділяють занепокоєння всіх американців про стан державних фінансів.
Баффет, один з найбагатших людей світу з особистим статком більш ніж в 50 млрд доларів, заявив в 2011 році, що виплачує як податки занадто малу суму - менше, ніж його секретар. Він закликав конгрес підвищити податкові ставки для найбагатших.
Республіканська більшість у палаті представників відкинула ці пропозиції. Республіканці порадили Баффету самому поділитися грошима з бюджетом. Тоді мільярдер прийняв цей виклик, сказавши, що заплатить стільки ж, скільки і всі конгресмени-республіканці.
В останні роки бюджет США зводиться з хронічним дефіцитом, що становить близько 10% від ВВП країни. У результаті державний борг вже підступив до позначки в 15 трлн доларів, що дорівнює всьому обсягу економіки країни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас