У 2012 році турбізнес Німеччини поб'є всі рекорди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2012 році турбізнес Німеччини поб'є всі рекорди

526
Експерти пророкують, що німецькі відпускники будуть в 2012 році частіше їхати і витрачати більше грошей. Лідер ринку концерн TUI відзначає підвищений попит на тури до Хорватії і Болгарії. Зростає інтерес і до Росії.
Німці і в 2012 році залишаться "чемпіонами світу в галузі туризму". Абсолютна більшість жителів Німеччини має намір, незважаючи на загрозу рецесії, в найближчі 12 місяців подорожувати не менш активно, ніж у рекордному 2011 році. При цьому кожен четвертий опитаний (24%) заявляє, що збирається здійснювати туристичні поїздки навіть частіше, ніж раніше, а майже кожен третій (29%) готовий збільшити витрати на відпустку. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, публікація якого була приурочена до міжнародного туристичного ярмарку CMT, що проходить у Штутгарті з 14 по 22 січня.
Дві третини німців відпочинуть за кордоном
"Нам знову випаде дуже хороший туристичний рік", - підкреслив, представляючи своє дослідження, професор Мартін Ломан (Martin Lohmann), науковий консультант дослідницького центру FUR, що спеціалізується на вивченні німецького ринку туристичних послуг. Практично всі сегменти цього ринку в 2011 році стабільно зростали, зазначив автор дослідження. Жителі Німеччини (приблизно 82 млн людей) здійснили порядку 70 млн туристичних поїздок і витратили на них майже 61 млрд євро. Рекордною виявилася і кількість діб в німецьких готелях, яка виросла приблизно на 4%.
Як і в попередні роки, близько 30% німців мають намір в 2012 році провести відпустку в самій Німеччині. Відповідно, приблизно дві третини населення країни хотіли б відпочити і помандрувати за кордоном. Найбільш популярним напрямком знову стане Іспанія - туди збираються відправитися 13% опитаних. Потім йдуть Італія (8%), Туреччина (7%) та Австрія (5%). Трансконтинентальні тури, насамперед у США та країни Південно-Східної Азії, планують 7% опитаних. На думку Мартіна Ломана, серйозний імпульс туризму дадуть у цьому році великі спортивні події - чемпіонат Європи з футболу в Польщі та Україні, а також літні Олімпійські ігри в Лондоні.
Літні турпоїздки в Східну Європу входять в моду
Найбільший європейський туристичний концерн TUI спирається у своїх прогнозах не стільки на опитування, скільки на реально заброньовані тури. Олівер Дершук (Oliver Dörschuk), що відповідає в компанії за бізнес у Німеччині, підтвердив високий інтерес німців до Іспанії. За його словами, "найбільше від нинішнього падіння попиту на Північну Африку виграють Канарські острови". На цьому класичному напрямку помітно зросла кількість проданих турів на зимовий сезон, що триває, до того ж більш активно, ніж у минулому році, йде бронювання путівок на літні місяці.
Одночасно Олівер Дершук вказав на порівняно новий тренд: зростання попиту на відпочинок у Східній Європі. Найбільш вражаючу динаміку показала Хорватія: кількість німецьких туристів, що вже забронювали літню відпустку в цій країні, перевищує аналогічні показники минулого року на цілих 57%! Приріст на болгарському напрямку складає приблизно третину. "Болгарія добре пішла, зокрема, тому, що наша власна авіакомпанія TUIfly літає тепер у Бургас", - зазначив директор з туризму компанії TUI Deutschland. За його словами, помітно зросла популярність поїздок і в такі східноєвропейські країни, як Росія, Польща, Угорщина і Чехія.
Бум морських круїзів не закінчиться
Одним з сегментів німецького ринку туристичних послуг, що найбільш бурхливо розвиваються, є в даний час річкові та особливо морські круїзи. "В останні роки зростання як виручки, так і числа пасажирів становило щорічно приблизно 18-20%", - нагадав представник Німецького туристичного союзу (Deutsche Reiseverband, DRV) Торстен Шефер (Torsten Schäfer).
Він висловив упевненість, що корабельна аварія лайнера Costa Concordia біля берегів Італії, незважаючи на її трагічні наслідки, не позначиться негативно на нинішньому бумі круїзів: "Люди усвідомлюють, що ми живемо в світі, в якому щодня може щось трапитися. Морські лайнери - один з найнадійніших транспортних засобів, якщо порівнювати їх з автомобілями або літаками".
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас