iTrader: Індекс Української біржі зміцнився ще на 0,41% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Індекс Української біржі зміцнився ще на 0,41%

Фондовий ринок
84
У середу, 18 січня, торгова сесія на українському фондовому ринку завершилася незначним зростанням. Індекс Української біржі за підсумками дня зміцнився на 0,41% до рівня 1397,80 базисного пункту.
"Зовнішній фон під час сьогоднішньої сесії був змішаний - з одного боку Німеччина і Португалія вдало розмістили свої держоблігації й американські корпорації в цілому позитивно відрапортували про підсумки 4-го кварталу, а з іншого боку Британія повідомила про максимальний рівень безробіття з 1996 року, та й статистика США трохи підкачала", - розповідає Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader.
Сьогодні Португалія та Німеччина провели аукціони з розміщення держборгу, за якими спостерігало світове інвестиційне співтовариство. Підсумки розміщення без перебільшення можна назвати позитивними і ринки повинні сказати за це черговий раз "спасибі" Маріо Драгі і Європейському центробанку. Португалія розмістила держпапери з різним терміном обігу на 2,5 млрд євро, при цьому середньозважена прибутковість за 6-річними держпаперами була значно нижчою від попереднього листопадового аукціону і склала 4,74%. Прибутковість за 11-річними облігаціями також впала і склала 4,986% проти попередніх 5,9% річних, коли Португалія була змушена звернутися за допомогою в обсязі 78 млрд євро. У той же час Німеччина продала сьогодні дворічні держоблігації на 3,44 млрд євро при ставці купона 0,25%. Середньозважена дохідність на аукціоні склала 0,17%, опустившись на 0,29%, в порівнянні з попереднім аукціоном в грудні 2011р.
У США сезон квартальних звітностей вступає в активну фазу, і сьогодні відразу декілька великих компаній опублікували свої результати. Інвестиційна компанія Goldman Sachs повідомила, що її чистий прибуток у минулому кварталі впав у два рази, однак, незважаючи на це, прибуток на акцію виявився вищим від прогнозу і склав $1,84 проти $1,69 очікувань. У той же час виручка компанії скоротилася на 30% до $6,05 млрд. Великий банк NY Mellon повідомив, що в четвертому кварталі його прибуток впав на 26% до $500 млн., що складає 0,42 долара на акцію і нижче від прогнозу 0,54 долара. Виручка банку при цьому знизилася на 56%. Кращою від очікувань виявилася фінансова звітність компанії US Bancorp - її прибуток виявився вищим за прогнози, склавши $0,69 проти $0,63, очікуваних аналітиками, а виручка виросла на 8,1%. Зниження прибутковості облігацій європейських держав і непогана звітність американських компаній дозволили індексам США відкритися впевненим зростанням, що надало підтримку і вітчизняному ринку на закритті і дозволило перейти індексу UX в кінці сесії в зелену зону.
Незважаючи на те, що індекс Української біржі до закриття додав лише 5,64 пункту, більшість індексних акцій сьогодні продемонстрували зростання котирувань. Лідерами зростання в індексному кошику УБ сьогодні знову стали папери Ясинівського коксохіму, що подорожчали на 4,76%. Акції Укрнафти і Авдієвського КХЗ виросли сьогодні на 2,03% і 1,98% відповідно. Гірше від ринку торгувалися акції Крюківського вагонобудівного заводу і Мотор Січі - ці папери подешевшали на 1,24% і 1,0% відповідно. Біля нульової позначки закрилися торги паперами Донбасенерго, які просіли всього на 0,07%. Березневий ф'ючерс закрився сьогодні на нульовій позначці, подорожчавши всього на 5 копійок. Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні залишився незмінним і склав 111,6 млн. грн., частка термінового ринку склала 60,9 млн. грн.
У четвер у першій половині дня Європейський Центральний Банк опублікує свій щомісячний звіт, а згодом у США вийде традиційна статистика щодо кількості заявок на допомогу з безробіття і ситуації на будівельному ринку. Також завтра будуть опубліковані дані про рівень індексу споживчих цін в Америці.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас