Бойко вважає, що компроміс з РФ буде - але не так швидко, як хочеться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко вважає, що компроміс з РФ буде - але не так швидко, як хочеться

Енергетика
238
Україна може збільшити обсяги закупівлі газу в 2012 році від заявлених раніше 27 млрд. кубометрів у разі зниження ціни газу.
Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко сказав 18 січня на прес-конференції.
"Я вважаю, що як тільки газ буде дешевшим, ми будемо закуповувати його більше. Але сьогодні у нас є намір закупити стільки, скільки ми задекларували", - сказав Бойко.
При цьому він зазначив, що його вчорашня зустріч з главою "Газпрому" Олексієм Міллером продемонструвала бажання обох сторін знайти компроміс в питанні зниження ціни на газ.
"Вчорашня зустріч продемонструвала наявність бажання обох країн досягти компромісу. Це буде не так швидко, як можливо нам хочеться. Тому що ми були свідками, коли контракти підписувалися за одну ніч, - це контракт, підписаний колишнім урядом, - а потім два роки країна не може прийти до тями після цього підписання. І такого в нашій практиці не буде. Все буде виважено", - сказав Бойко.
Як повідомляв УНІАН, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко повідомив, що Україна має намір знизити закупівлі російського газу в 2012 році з передбачених контрактом 52 млрд. кубометрів газу до 27 млрд. кубометрів.
17 січня, коментуючи переговори, що проходять в Москві, між міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Бойком і головою "Газпрому" Олексієм Міллером, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна не має наміру закуповувати весь обсяг російського газу, передбачений газовими угодами 2009 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас