Безробіття у Великобританії у вересні-листопаді виросло до максимуму за 16 років - 8,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття у Великобританії у вересні-листопаді виросло до максимуму за 16 років - 8,4%

Казна та Політика
94
Безробіття у Великобританії, розраховане за методикою Міжнародної організації праці (МОП), зросло у вересні-листопаді 2011 року до 8,4% - максимального рівня із січня 1996 року, свідчать дані Національного статистичного управління країни.
У червні-серпні рівень безробіття становив 8,1%, в серпні-жовтні-8,3%.
Загальне число безробітних у Великобританії за три місяці, що завершилися в листопаді, збільшилося на 118 тис., до 2,68 млн осіб - максимуму з 1994 року.
Кількість громадян Великобританії, які одержують допомогу з безробіття, у грудні підвищилася на 1,2 тис., тоді як аналітики в середньому очікували зростання на 7 тис.
Зростання чисельності тих, хто отримує допомогу з безробіття, продовжилося в грудні 10-й місяць поспіль, їх кількість досягла максимуму з січня 2010 року - 1,6 млн осіб.
Згідно з переглянутими даними, в листопаді кількість британців, що одержують допомогу, зросла на 0,2 тис., а не на 3 тис., як повідомлялося раніше.
Економісти відзначають, що найближчим часом британські компанії можуть почати скорочувати темпи найму через побоювання щодо боргової кризи на континенті і загального уповільнення темпів зростання світової економіки. За оцінками експертів Ernst & Young, у четвертому кварталі у Великобританії знову почалася рецесія. Заходи з консолідації бюджету, очевидно, не стануть додатковим стимулом для збільшення штатів, і для зміни цієї тенденції Банку Англії може знадобитися збільшення обсягів підтримки економіки.
"Безперервна слабкість економіки, низький рівень ділової довіри і зростаючі скорочення робочих місць в держсекторі чинять серйозний тиск на ринок праці, - заявив економіст IHS Global Insight Говард Арчер. - Ми підозрюємо, що в четвертому кварталі 2011 року економіка Великобританії стагнувала, і очікуємо її скорочення в перші місяці 2012 року, перш ніж до середини року проявиться стабілізація".
Число британців з повною зайнятістю скоротилося у вересні-листопаді на 57 тис. осіб - до 21,26 млн осіб, проте кількість зайнятих неповний робочий день збільшилася на 75 тис. - до 7,86 млн.
Рівень зареєстрованого безробіття (частка британців, які отримують допомогу з безробіття і при цьому активно шукають нове робоче місце) в минулому місяці залишився на листопадовій позначці 5%, як і очікувалося.
За прогнозами уряду, безробіття у Великобританії досягне піку на рівні 8,7% в 2012 році, а потім почне знижуватися.
Зростання заробітної плати сповільнилося у вересні-листопаді до 1,9% з 2,1% у серпні-жовтні, воно, як і раніше, залишається істотно нижчим від інфляції, яка в листопаді становила 4,8%, а в грудні - 4, 2%.
У листопаді 2011 року через трудові суперечки економіка Великобританії недорахувалася 988 тис. людино-днів, що стало найгіршим показником з липня 1989 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас