Долар дешевшає в очікуванні сильних статданих зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає в очікуванні сильних статданих зі США

Валюта
454
Долар дешевшає в процесі торгів у середу до євро та ієни в очікуванні сильних статданих про промислове виробництво в США, повідомляє агентство Bloomberg.
Разом з тим зростання євро стримують побоювання дефолту Греції та погіршення світової економічної прогнозу Світовим банком.
Євро 18 січня коштував $1,2779 порівняно з $1,2736 за підсумками торгів у Нью-Йорку у вівторок.
У парі з японською нацвалютою євро подорожчав з 97,86 ієни до 97,98 ієни.
Курс долара до ієни опустився з 76,83 до 76,65 ієни.
"Американська економіка демонструє ознаки відновлення", - заявив керуючий директор Rochford Capital Томас Еверілл.
Передбачається, що промислове виробництво в США зросло в грудні на 0,5% після скорочення на 0,2% місяцем раніше. Дані будуть оприлюднені о 18:15 МСК у середу.
Греція в середу, як очікується, відновить переговори з приватними кредиторами про реструктуризацію держборгу.
Заходи щодо стабілізації бюджету та державного боргу, що вживаються Грецією, навряд чи дадуть бажані результати, тому що країна вже неспроможна і незабаром оголосить про дефолт, заявив у вівторок управляючий директор Fitch Едвард Паркер. За його словами, Греція не зможе виконати зобов'язання з погашення заборгованості 20 березня, коли їй потрібно виплатити близько 14,4 млрд євро.
Світовий банк знизив у середу прогноз зростання світової економіки в 2012 році до 2,5% - в порівнянні з 3,6%, що очікувалися експертами банку влітку 2011 року, вказавши на високі ризики для світової економіки у зв'язку з рецесією в єврозоні.
Відповідно до останнього звіту Global Economic Prospects, ВВП єврозони скоротиться цього року на 0,3%. Країни, що розвиваються, в цій ситуації повинні бути готові до ризиків сповільнення економічного зростання, йдеться в доповіді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас