Київські офіси планують перенести з центру на Позняки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські офіси планують перенести з центру на Позняки

Нерухомість
1449
Начальник головного управління містобудування та архітектури КМДА, головний архітектор Києва Сергій Целовальник розповів в ексклюзивному коментарі УНН, що новий діловий центр "Київ-Сіті", в якому розмістяться офіси та адміністративні установи, планують побудувати в районі вулиці Княжий затон.
"Ми запропонували п'ять місць для реалізації цього проекту. Я бачу одне місце як найбільш пріоритетне - це Княжий затон", - сказав С. Целовальник.
На уточнююче запитання, чи не буде "Київ-Сіті" виноситися за межі міста, співрозмовник агентства відповів: "Жоден такий центр не будується за межами міста... Такі речі робляться на більш зручних майданчиках. Так от, майданчик Княжий затон зручний тим, що там дві станції метро, "вилітна" магістраль на міжнародний аеропорт "Бориспіль", близькість до Дніпра, прекрасні види на правобережний центр Києва... і значна територія - 180 га".
Одночасно він підкреслив, що будівництву центру на Княжий Затон заважають близько 200 будинків, що підлягають знесенню. "Тому перед інвесторами, які підуть на реалізацію цього проекту, буде стояти завдання викупити ці будинки, компенсувати людям житло і їх майно", - додав він.
Також головний архітектор столиці зазначив, що в кінці березня буде проходити інвестиційний форум, на якому проект "Київ-Сіті" буде представлений для інвесторів.
Нагадаємо, раніше голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявляв, що питання розвантаження центру столиці від ділових і адміністративних установ назріло давно. У КМДА пропонувалося виділити кілька територій для будівництва центру "Київ-Сіті", серед яких пропонувалися земельні ділянки на Теличці, біля льодового стадіону, а також в районі вулиць житлового масиву Позняки.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас