Фонд EFSF розмістив піврічні бонди на 1,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд EFSF розмістив піврічні бонди на 1,5 млрд євро

Фондовий ринок
169
Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF) розмістив нові 6-місячні облігації на суму 1,5 млрд євро при хорошому попиті, незважаючи на зниження кредитного рейтингу агентством Standard & фонду Poor's (S&P). Коефіцієнт покриття на аукціоні (відношення отриманих заявок до задоволених, bid-to-cover) склав 3,1. Обсяг отриманих заявок на випуск склав 4,66 млрд євро, передає Reuters з посиланням на дані Центробанку Німеччини.
Німецьке боргове управління (Finanzagentur) і Бундесбанк проводять розміщення випусків EFSF від імені емітента.
Середньозважена дохідність під час розміщення піврічних паперів EFSF склала 0,2664% річних. Для порівняння: Франція напередодні розмістила 6-місячні папери під прибутковість 0,281%, а Німеччина тиждень тому розмістила аналогічні папери при негативній прибутковості - мінус 0,0122% (це відбулося вперше в історії німецьких розміщень).
Напередодні ввечері S&P знизило кредитний рейтинг EFSF на один щабель - з найвищого рівня AAA до AA+. Минулого тижня S&P знизило суверенні рейтинги дев'яти країн єврозони, включаючи Францію та Австрію, які позбулися "топового" рейтингу AAA. Агентство вважає, що "зобов'язання EFSF більше не підтримуються в повній мірі гарантіями з боку членів єврозони з рейтингами AAA". У єврозоні залишилося всього чотири такі держави: Німеччина, Нідерланди, Люксембург і Фінляндія.
Сьогоднішні боргові аукціони в Європі (раніше Іспанія продала бонди з терміном обігу 12 і 18 місяців) і розміщення французьких векселів напередодні показали, що інвестори здебільшого проігнорували дії S&P, оскільки вони давно очікувалися ринком. Проте попереду у європейських країн більш серйозні випробування з розміщення довгострокових держоблігацій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас