Прикарпаття вимагає не віддавати ГТС Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прикарпаття вимагає не віддавати ГТС Росії

Енергетика
123
Івано-Франківська обласна рада вимагає від керівництва країни припинити спекуляції навколо газотранспортної системи (ГТС) України.
"Ми, депутати Івано-Франківської облради, рішуче заперечуємо проти спекуляцій навколо газотранспортної системи України, яку чинна влада намагається здати Росії. Маніпулюючи цінами на газ, державні чиновники готують суспільну думку до того, що тільки віддавши Росії газотранспортні магістралі, можна домогтися дешевого палива", - йдеться у зверненні, ухваленому у вівторок, до президента України Віктора Януковича, Верховної Ради, Кабінету міністрів та Ради національної безпеки та оборони.
Облрада заявляє, що "не змириться з ситуацією, коли з України невиправдано вимиваються кошти, відчужуються цінності, які є національним багатством, ігнорується Конституція, яка однозначно забороняє зазіхати на газотранспортну систему України".
"Денаціоналізація газотранспортної системи є злочином проти українського народу і підривом незалежної держави", - вказують депутати.
Вони вимагають від уряду "диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, денонсації кабальних газових домовленостей з Росією і "харківських угод", введення в експлуатацію власних родовищ нафти і газу".
"Український народ не допустить повернення імперського панування Росії через економічну кабалу", - підкреслюється у зверненні Івано-Франківської облради.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас