Erste Group переглянула прогноз зростання ВВП України в 2012р з 3% до 1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Erste Group переглянула прогноз зростання ВВП України в 2012р з 3% до 1%

Казна та Політика
349
Erste Group (Австрія) знизила прогноз зростання ВВП України в 2012 році з 3% до 1%, повідомляється в огляді компанії щодо перспектив розвитку країни на 2012 рік.
Згідно з документом, перегляд перспективи зростання ВВП України обумовлений збільшенням вартості запозичень в світі, уповільненням розвитку економік європейських і азіатських країн, що вже мало негативний вплив на економіку України.
Крім того, в огляді наголошується, що останні показники промислового виробництва країни є слабкими в основному через орієнтацію на експорт, який продемонстрував у третьому кварталі 2011 року спад.
Erste Group також прогнозує застій в інвестиційній сфері на тлі зростання відсоткових ставок. Разом з тим, в огляді наголошується, що 60% інвестиційних компаній використовують власні кошти, але уповільнення зростання економіки послабить рентабельність і готовність інвесткомпаній до розширення.
Erste Group заснована в 1819 році як перший австрійський ощадний банк, в даний час є однією з найбільших банківських груп Центральної та Східної Європи за розміром активів і кількістю клієнтів. Компанія має більше 3 тис. філій і обслуговує більше 17,5 млн клієнтів у 8 країнах Європи (Австрія, Угорщина, Румунія, Сербія, Словаччина, Україна, Хорватія, Чехія).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас