Fitch: Греція неплатоспроможна, дефолт неминучий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Греція неплатоспроможна, дефолт неминучий

Казна та Політика
2002
Заходи зі стабілізації бюджету та державного боргу, що вживаються Грецією, навряд чи дадуть бажані результати, тому що країна вже неплатоспроможна і незабаром оголосить про дефолт.
Про це заявив в інтерв'ю агентству Bloomberg керуючий директор Fitch Едвард Паркер, передає Інтерфакс.
Так, за його словами, Греція не зможе виконати зобов'язання з погашення заборгованості 20 березня, коли їй потрібно виплатити близько 14,4 млрд євро.
Угода Греції з приватними кредиторами про списання частини держборгу буде розглядатися агентством як подія дефолту, стверджує Паркер.
На думку експерта, дефолт Греції не стане сюрпризом для ринків.
"Європейська криза не має готового рішення. Криза в Європі буде тривалою, затяжною", - вважає Паркер.
Тим часом глава економічного управління Єврокомісії Марко Буті у вівторок оголосив у Брюсселі про призупинення переговорів Греції з приватним сектором про реструктуризацію держборгу і висловив надію на їх швидке відновлення та швидке укладення угоди.
"Сторони не відмовилися від переговорів, вони взяли паузу, щоб обдумати способи вирішення завдання", - сказав він.
Голова Міжнародного інституту фінансів і глава Deutsche Bank Йозеф Аккерман також назвав домовленості з приватним сектором про списання частини заборгованості Греції важливим елементом вирішення проблем країни. IIF представляє інтереси понад 400 найбільших банків світу і бере участь в переговорах з Грецією від імені її приватних кредиторів. Аккерман пообіцяв відновити переговори по мірі готовності всіх зацікавлених сторін.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас