Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (17.01.) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (17.01.)

Фондовий ринок
104
У вівторок перед відкриттям торговельної сесії на українському фондовому ринку сформувався помірно-негативний зовнішній інформаційний фон. Напередодні ввечері міжнародне рейтингове агентство S&P в черговий раз збентежило інвесторів своїм рішенням.
Проте, схоже, що у ринків уже виробився імунітет до періодичного пониження рейтингів, яке ми спостерігаємо вже кілька місяців поспіль. Незважаючи на те, Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's, що входить до так званої "великої трійки" рейтингових агентств разом з Moody's і Fitch знизило кредитний рейтинг Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) на один щабель - з AAA до AA+ ("розвивається"), ринки сьогодні демонструють позитивну динаміку.
На тлі негативної ситуації з європейськими рейтингами приводом для сьогоднішнього оптимізму ринків послужила опублікована статистика з Китаю. Піднебесна опублікувала сьогодні дані щодо ВВП і промислового виробництва за грудень. Результати виявилися кращими від очікувань - ВВП зріс на 12,3%, промвиробництво на 8,7%. У той же час істотно кращими від прогнозів вийшли дані щодо роздрібних продажів. У грудні вони зросли на 18,1%, тоді як очікувався підйом на 17,2%. Листопадове значення склало 17,3%. Враховуючи відносно низькі темпи зростання інфляції в Китаї і скорочення темпів зростання світового споживання, що позначається на китайській економіці, можна очікувати незабаром ослаблення грошово-кредитної політики монетарної влади Китаю з метою підтримати темпи зростання ВВП країни.
Сьогодні з ранку біржові гравці віддали перевагу позитивній статистиці Китаю, ніж негативним діям рейтингового агентства і основні світові майданчики на початку дня знаходяться в зеленій зоні. З підвищенням пройшли торги в азіатському регіоні, з гепом вгору відкрилася європейська сесія - DAX зростає на 1,15%, САС40 і FTSE100 на 0,75%, американські ф'ючерси торгуються з підвищенням у середньому на 0,5%, російські індекси в плюсі майже на 2%. Відкриття української сесії очікується з підвищенням котирувань.
Основними подіями сьогоднішньої торгової сесії стануть розміщення держпаперів Іспанії (11:30) і Греції (12:00), а також облігацій EFSF (о 13:00), якому агентство S&P сьогодні вночі також знизило рейтинг. Якщо аукціони пройдуть вдало, ринки закриються впевненим зростанням, інакше друга половина торгового дня може пройти в червоній зоні
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас