ЄЦБ відкидає ймовірність виходу будь-якої з країн єврозони з валютного блоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ відкидає ймовірність виходу будь-якої з країн єврозони з валютного блоку

Казна та Політика
210
Чиновники Європейського Центробанку (ЄЦБ) відкидають ймовірність виходу будь-якої з країн єврозони з валютного блоку, що могло б дозволити їм девальвувати валюту заради швидкого нарощення конкурентоспроможності. Про це йдеться в доповіді ЄЦБ, опублікованій в понеділок увечері, передає Reuters.
Замість цього, вважають експерти ЄЦБ, країнам, які сильно заборгували, належить попрацювати заради зниження витрат, і завдання ускладнюється необхідністю підвищувати податки, щоб встигнути за високою вартістю обслуговування боргу, а також низьким темпом інфляції в єврозоні.
У Центробанку вважають, що периферійні країни єврозони на тлі боргової кризи навряд чи змогли підвищити цінову конкурентоспроможність і підбадьорити економічне зростання. Гармонізовані індикатори конкурентоспроможності ЄЦБ показали, що серед п'яти найбільш проблемних країн валютного блоку лише Ірландія змогла наздогнати своїх торгових партнерів як всередині, так і за межами єврозони в 2011 р., тоді як Португалія та Італія зробили крок назад.
Нагадаємо, раніше в ЄЦБ заявили, що сценарій розпаду єврозони - це "цілковита фантазія", і саме так варто сприймати всі розмови про подібний варіант розвитку подій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас