Moody's: Рейтинг Франції залишається під тиском — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Рейтинг Франції залишається під тиском

Казна та Політика
134
Рейтинг Франції "AAA" залишається під тиском на тлі ризиків, пов'язаних зі зростаючим рівнем держборгу і негативним розвитком ситуації в єврозоні, йдеться в заяві міжнародного рейтингового агентства Moody's.
Експерти агентства відзначають, що ця позиція не передбачає певних рейтингових дій, і Moody's має намір продовжувати оцінку суверенних рейтингів Євросоюзу у першому кварталі 2012 року.
"У наступні три місяці Moody's буде оцінювати, наскільки "стабільний" прогноз щодо рейтингів Франції відповідає прогресу уряду в здійсненні необхідних економічних та бюджетних реформ, беручи при цьому до уваги негативні зміни в економіці або на фінансових ринках", - заявив представник Moody's Франческо Меуччі.
Ще в жовтні Moody's заявляло про тиск на "стабільний" прогноз у зв'язку з високим рівнем боргу Франції і бюджетним дефіцитом, а також можливістю того, що країна буде змушена збільшити розмір допомоги іншим державам єврозони.
"Погіршення боргових показників і можливість появи нових зобов'язань створюють тиск на "стабільний" прогноз щодо рейтингу Франції", - йдеться в повідомленні Moody's, опублікованому в понеділок.
"В даний час в уряду країни набагато менше можливостей для маневру в плані розширення балансу, ніж у 2008 році", - відзначають в Moody's.
Рейтингове агентство Standard & Poor's 13 січня знизило суверенний кредитний рейтинг Франції на один щабель - з "ААА" до "АА+", зберігши "негативний" прогноз по ньому.
Франція в понеділок розмістила векселі трьох випусків на загальну суму 8,6 млрд євро, при цьому вартість запозичення для країни знизилася.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас