Директор-банкрут продав "на Кіпр" нафтобазу, склади і гаражі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Директор-банкрут продав "на Кіпр" нафтобазу, склади і гаражі

Кримінал
393
На Тернопільщині викрили керівника підприємства, який незаконно заволодів десятьма об'єктами соціальної власності.
Як передає кореспондент УНІАН, у секторі громадських зв'язків обласного управління міліції повідомили, що 8 років тому в одному з сіл Теребовлянського району сільськогосподарське товариство власників земельних і майнових паїв визнали банкрутом. При цьому були припинені повноваження органів управління колективного господарства і призначено ліквідатора. Однак керівник збанкрутілого товариства в 2011 році продав майно підприємства, на яке претендували кредитори, компанії, зареєстрованій на Кіпрі.
При цьому, як з'ясували працівники обласного управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю, директор вдався до шахрайства, вигадавши фінансові претензії до збанкрутілого товариства. На розгляд виконавчого комітету сільської ради керівник надав недостовірну інформацію, після чого на баланс іншого аграрного підприємства, перед яким начебто мало кредиторську заборгованість підприємство-банкрут, були передані будівлі пошти та бібліотеки, а також нафтобаза, склади, ремонтна майстерня, автогаражі, приміщення торгово-виробничого центру. Як тільки все майно стало власністю іншого агропідприємства, воно за участю збанкрутілого керівника було продано закордонній компанії, зазначається в повідомленні.
У січні 2012 року правоохоронці затримали зловмисника. Щодо нього порушено кримінальну справу за ст. 364-1, ч. 2 (зловживання владою або службовим становищем), ст.190 ч. 4 (шахрайство), ст. 209 ч.1 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом), ст. 366 ч.2 (службова підробка) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас