Сильний долар продовжить тиск на золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сильний долар продовжить тиск на золото

Валюта
1029
Сильні позиції американського долара продовжать чинити тиск на золото на світовому ринку. Однак зниження ціни дорогоцінного металу буде обмежуватися стійким фізичним попитом. Діапазон коливання котирувань золота на поточному тижні, за прогнозами аналітиків Forex Club в Україні, може скласти 1600,0-1665,0 доларів за тройську унцію.
Вплинути на динаміку дорогоцінного металу може запланована макроекономічна статистика зі США і єврозони. З американських новин важливими для ринку стануть дані щодо зміни обсягу промислового виробництва, ринку житла та індекс споживчих цін за грудень. У єврозоні до публікації заплановані дані щодо індексу настроїв у діловому середовищі Німеччини від інституту ZEW за січень, а також індекс споживчих цін за грудень. У разі якщо темпи інфляції в США і єврозоні вийдуть нижчими від прогнозованих 3,0% і 2,8% в річному вирахуванні відповідно, золото може відновити своє зниження.
Вартість золота за підсумками минулого тижня, як відзначають аналітики, зросла на 1,31% до 1637,62 доларів за тройську унцію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас