Пападімос: Переговори Греції з приватними кредиторами увінчаються успіхом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пападімос: Переговори Греції з приватними кредиторами увінчаються успіхом

Казна та Політика
255
Прем'єр-міністр Греції Лукас Пападімос висловив упевненість в тому, що влада країни зможе досягти угоди про реструктуризацію держборгу з приватними кредиторами.
"За останні кілька тижнів був досягнутий істотний прогрес у напрямку укладення угоди між кредиторами і Грецією. Обговорення, на мій погляд, допомогли нам досягти тієї точки, яка близька до кінцевої угоди, але потрібні подальші роздуми про те, як з'єднати всі елементи", - заявив грецький прем'єр в інтерв'ю CNBC Television.
Раніше повідомлялося, що переговори між Грецією і банками про списання частини держборгу зайшли в глухий кут у п'ятницю і були тимчасово перервані.
"Я впевнений, що переговори продовжаться, і ми укладемо взаємоприйнятну угоду в потрібні терміни", - сказав Пападімос.
Разом з тим прем'єр-міністр заявив, що вихід Греції з єврозони і повернення до драхми не є реальним варіантом вирішення проблем країни.
Також у понеділок екс-міністр фінансів Греції Яннос Папантоніу закликав зацікавлені сторони зробити все можливе, щоб гарантувати швидке відновлення переговорів.
"Буде божевіллям відмовитися від узгодження протиріч між 3%-ним та 5%-ним купоном, - заявив Папантоніу в інтерв'ю Bloomberg Television. - Міжнародні переговори завжди опиняються в останній момент оточені драматичними подіями".
Греція розраховує, що угода про реструктуризацію її боргу буде включати в себе обмін старих бондів на нові з терміном обігу від 20 до 30 років і ставкою купона 4-5% річних. Банки згодні на купон близько 5%, однак минулого тижня прозвучала пропозиція Німеччини про зниження купона до 2-3%, що збільшить збитки приватних кредиторів з 60% до більш ніж 80%, але знизить потребу у фінансуванні з боку держав єврозони і Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас