Греція прямує до дефолту після зниження рейтингів у єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція прямує до дефолту після зниження рейтингів у єврозоні

Казна та Політика
877
Греція неминуче рухається до дефолту після того, як агентство Standard&Poor's знизило рейтинги низки країн єврозони, написав у Twitter глава Pacific Investment Management Co. (PIMCO) Білл Гросс, який володіє найбільшим фондом облігацій у світі.
Зниження рейтингів свідчить про те, що декілька країн можуть не впоратися зі своїми борговими зобов'язаннями, і Греція буде першою на черзі, вважає Гросс.
S&P знизило рейтинги 13 січня Франції та Австрії на один щабель з максимально високого рівня "ААА", а також погіршило оцінки кредитоспроможності Мальти, Словаччини та Словенії, Італії, Португалії, Іспанії й Кіпру.
У липні S&P знизило рейтинг Греції до позначки "СС", що означає "високу вразливість" і залежність здатності країни погасити боргові зобов'язання від зовнішніх факторів. Дефолт вбачається ймовірним, а перспективи поворотності коштів зазвичай нижчі від середнього.
На думку Гросса, основний обсяг вкладень фондів, що інвестують в держоблігації, зараз повинен бути сконцентрований в US Treasuries. Total Return Fund на $244 млрд, що належить PIMCO і очолюваний Б.Гроссом, збільшив інвестиції в держоблігації США до 30% від загальної суми активів - максимального рівня за 13 місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас