Париж може скоректувати бюджетні заходи через ВВП, але не через рішення S&P — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Париж може скоректувати бюджетні заходи через ВВП, але не через рішення S&P

Казна та Політика
141
Французький уряд може скоректувати заходи для виходу на збалансований бюджет в 2016 році, але не розраховує на новий план жорсткої економії, незважаючи на зниження рейтингу міжнародним рейтинговим агентством Standard and Poor's, заявив прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон.
"На даній стадії прийняті нами бюджетні заходи достатні. Ми подивимося на дані економічного розвитку за останній квартал 2011 року і перший квартал 2012-го, щоб зробити необхідні корективи", - сказав він журналістам.
"Не рейтингові агентства визначають нашу політику", - додав Фійон.
Прем'єр зазначив, що Франція має намір виконати свої обіцянки: скоротити дефіцит держборгу до 3% в 2013 році і вийти на недефіцитний бюджет в 2016-му. "Ми діємо відповідно до прогнозів щодо бюджету 2011 року і думаємо, що зможемо діяти відповідно до реалій щодо бюджету 2012 року", - сказав він.
За його словами, "нові рішення щодо скорочення витрат у нинішньому економічному контексті поставили б під загрозу економічний розвиток". "Ми сконцентруємо наші зусилля на структурних реформах, щоб поліпшити конкурентоспроможність французької економіки. Зниження вартості праці - це структурна реформа, яка з більшою ефективністю для економічного зростання відповість на запитання інвесторів", - заявив Фійон.
Раніше Standard and Poor's знизило суверенні кредитні рейтинги дев'яти з сімнадцяти країн єврозони. Франція - друга за величиною економіка ЄС - позбулася найвищого кредитного рейтингу, він був знижений на один щабель - до "АА+" - з "негативним" прогнозом.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас