Goldman Sachs запропонував провести аукціон з іпотечних облігацій групи AIG — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs запропонував провести аукціон з іпотечних облігацій групи AIG

Нерухомість
243
Американський банківський гігант Goldman Sachs звернувся в Федеральний резервний банк (ФРБ) Нью-Йорка з пропозицією провести аукціон по пакету забезпечених іпотекою облігацій, які випущені страховою групою American International Group Inc. (AIG) і в даний час перебувають у власності регулятора, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на три інформовані джерела.
Вартість пакета паперів оцінюється джерелами в 7 млрд доларів, при цьому ФРБ вважає, що їх вартість - не менше 9,1 млрд.
"Goldman може бути зацікавлений в купівлі облігацій як для розширення власного портфеля, так і подальшого їх перепродажу", - вважає одне з джерел.
Тим часом, як сказав аналітик JMP Securities LLC Стівен Делані, Goldman Sachs - не єдина організація, яка розуміє цінність таких паперів і бажає їх придбати, тому проведення аукціону видається найбільш розумним варіантом для їх продажу.
Облігації опинились у ФРБ Нью-Йорка в 2008 році під час реструктуризації групи AIG. При цьому участь групи в програмі державної підтримки супроводжувалося численними скандалами. Після прийняття в 2008 році урядом рішення про порятунок компанії в ЗМІ потрапили документи про те, що топ-менеджмент AIG, яка вже йшла на дно і не збанкрутувала багато в чому завдяки отриманій держпідтримці, виплачував собі завищені премії.
Регулятор намагався продати облігації AIG ще в червні минулого року через серію аукціонів, проте прагнення дилерів на Уолл-стріт уникнути накопичення ризикових активів у своїх портфелях призвело до падіння попиту на папери. При цьому станом на червень вони оцінювалися на рівні 21 млрд доларів.
Восени 2008 року уряд США врятував AIG від банкрутства за допомогою пакету фінансової допомоги обсягом 180 млрд доларів, отримавши привілейовані акції AIG і низку інших цінних паперів. Потім акції були обмінені на 1,655 млрд звичайних акцій страховика, що являє собою 80-процентну частку в статутному капіталі організації.
AIG поступово повертає державі отримані кошти допомоги. Так, за підсумками останньої виплати на початку листопада борг компанії перед урядом США скоротився до 50 млрд доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас