Прем'єр Франції закликає не побоюватися подорожчання кредитів для ЄФФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Франції закликає не побоюватися подорожчання кредитів для ЄФФС

Казна та Політика
141
Прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон закликає не побоюватися подорожчання кредитів для Європейського фонду фінансової стабільності (ЄФФС) і вважає, що єврозоні не потрібно вживати нових заходів у зв'язку з пониженням агентством Standard and Poor's рейтингів деяких країн єврозони.
Раніше міжнародне рейтингове агентство Standard and Poor's знизило суверенні кредитні рейтинги дев'яти з сімнадцяти країн єврозони. Франція - друга за величиною економіка ЄС - позбулася найвищого кредитного рейтингу, він був знижений на один щабель - до "АА+" - з "негативним" прогнозом.
Після оголошення рішення S&P глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер заявив, що країни єврозони підтвердили свою рішучість вжити заходів для збереження вищого кредитного рейтингу ЄФФС, що фінансує допомогу Ірландії та Португалії. Франція і Німеччина є основними гарантами ЄФФС.
"Що стосується довіри інвесторів до ЄФФС, зазначу, що вона не буде нижчою, ніж до нашої країни. Сьогодні ми фінансуємо борг за ставкою близько 3%. У 2002 році Франція брала в борг під 5%. Тому потрібно більш спокійно ставитися до загрози подорожчання кредитів, яка зараз залишається на історично низькому рівні в єврозоні", - сказав Фійон журналістам.
Він також зазначив, що країнам ЄС і єврозони потрібно реалізувати вже прийняті антикризові рішення, не приймаючи нових. "Ми прийняли значні рішення зі швидким графіком їх реалізації. Було вирішено прискорити до липня 2012 року заснування Європейського валютного фонду, який буде розпоряджатися своїм власних капіталом і користуватися довірою ринків. Я не думаю, що потрібно гнатися за новими рішеннями, не виконавши вже прийняті" , - заявив прем'єр.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас