Продажі нерухомості на Кіпрі досягли історичного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі нерухомості на Кіпрі досягли історичного мінімуму

Нерухомість
595
Згідно з останніми даними земельного департаменту, кількість угод з кіпрською нерухомістю, які були зареєстровані за минулий 2011 рік, виявилася мінімальною.
Внутрішній попит на нерухомість дуже пригнічений невизначеністю, що панує на ринку, браком ліквідності і рекордним рівнем безробіття, передає Cyprus Property News.
Іноземні інвестори теж побоюються вкладати гроші в кіпрські метри. У 2011 році на іноземців припало трохи менше чверті куплених об'єктів. У лавах покупців з-за кордону переважали інвестори з Росії, а також вихідці з Азії і ОАЕ.
За 2011 рік на Кіпрі продали всього 7018 об'єктів нерухомості: на 18% менше, ніж у 2010 році, коли було зареєстровано 8598 угод. Найзначніше обсяги продажів знизилися в східних (Айя-Напа, Ларнака) і західних (Пафос) регіонах. Ознаки депресії простежуються навіть у Лімассолі і Нікосії, зазвичай найбільш популярних у покупців районах.
Багатьох покупців відлякали скандали, які просочилися в пресу і які висвітлювали махінації з видачею підроблених титулів на нерухоме майно. На думку експертів, щоб відновити інтерес покупців в повному обсязі, уряду Кіпру треба перейнятися проблемою махінацій з видачею титулів.
Швидкого поліпшення ситуації в 2012 році не передбачається, однак бажаючі придбати житло на Кіпрі все-таки знайдуться, оскільки саме зараз ринок багатий на цікаві та вигідні пропозиції. Вимогливість інвесторів до якості та місця розташування об'єктів зросте. Нагадаємо, що для стимуляції попиту влада Кіпру на півроку ввела пільговий порядок оподаткування при укладанні угод з нерухомістю.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас