Житло в Греції стане ще дешевше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житло в Греції стане ще дешевше

Нерухомість
774
Експерти констатують: в 2012 році нерухомість в Греції продовжить дешевшати. За найскромнішими підрахунками, падіння цін складе від 5% до 10%.
Фахівці стверджують, що нерухомість старого фонду подешевшає більше, ніж новобудови, оскільки обсяг пропозиції на вторинному ринку Греції традиційно великий і набагато перевищує попит, відзначає видання Ekathimerini. Варто додати, що з моменту початку кризи, ціни на житло в грецьких новобудовах (не старше п'яти років) впали тільки на 10,4%, тоді як житло старого фонду вже подешевшало на 15,8%.
У доповіді Eurobank EFG підкреслюється, що ціни на нерухомість в Греції зараз на 14% нижче пікових показників першого кварталу 2008 року і фактично досягли рівня 2005 року. За даними аналізу консалтингової компанії Knight Frank, падіння цін на ринку нерухомості Греції за останні три роки відповідає динаміці їх зміни в Ірландії в минулому році. Дана ситуація не додає оптимізму прогнозами про майбутнє грецького ринку нерухомості.
Незважаючи на гадану дешевизну житла, греки не розкуповують старі будинки і квартири, і обсяги продажів житла в Греції знову знижуються. Банківські кредити стають все менш доступними для населення. Замість затвердження нових програм з видачі кредитів, банки концентруються на зборі боргів з позичальників. Однак, на думку експертів грецького ринку, падіння попиту з боку місцевих покупців зумовлене швидше небажанням купувати житло, ніж фінансовими складнощами.
Однак імовірність підшукати добротний старий будинок на грецькому узбережжі при цьому збільшується. Нагадаємо, що в серпні 2011 року були внесені поправки в процедуру придбання нерухомості іноземцями в прикордонних регіонах. Це повинно привернути покупців з-за кордону, серед яких є чимало й росіян.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас