Клюєв закликав однопартійців терміново прийняти закон про "оренду" ГТС? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв закликав однопартійців терміново прийняти закон про "оренду" ГТС?

Енергетика
454
Перший віце-прем`єр-міністр Андрій Клюєв наприкінці 2011 року закликав Партію регіонів терміново прийняти законопроект, що "розв`язує руки потенційним "орендарям" української газотранспортної системи - росіянам", повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".
За інформацією видання, "напередодні нового, 2012 року, в парламенті України відбулася нетипова, як для Партії регіонів, історія. Нібито віце-прем`єр Андрій КЛЮЄВ не тільки закликав однопартійців терміново внести на розгляд ВР законопроект про реформування ("оренду", як висловився згодом Юрій Бойко) газотранспортної системи і "Нафтогазу", а й настійно переконував "предводителя" регіоналів у парламенті Олександра Єфремова "проголосувати" цей законопроект, щоб терміново, до Нового року, мати закон, який розв`язує руки потенційним "орендарям" української ГТС - росіянам".
Як зазначається, прийняття закону зупинила Адміністрація Президента. "І тепер Президент Віктор Янукович з нетерпінням чекає повернення Клюєва з відпочинку і його пояснень з приводу події", - пише ZN.UA.
Видання підкреслює, що перед візитом прем`єр-міністра Миколи Азарова до Москви Банкова бачила схему так: "з 1 січня "Газпром" знижує ціну на газ, а незабаром підписується міжурядова угода стосовно ГТС, і під час її ратифікації в Раді пакетом змінюється чинне законодавство, що має відношення до теми. Але російський прем`єр Володимир Путін так схему не бачив: він відмовився від зниження ціни без врегулювання тем ГТС і внутрішнього ринку, він відмовився від узгодженої схеми консорціуму - 40 (Україна) - 40 (Росія) - 20 (ЄС) і зажадав контрольного пакета".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас