МЗС: На італійському лайнері, що зазнав аварії, було 30 українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: На італійському лайнері, що зазнав аварії, було 30 українців

425
Міністерство закордонних справ України заявляє про перебування близько 30 громадян України на борту круїзного лайнера, що зазнав аварії в Італії.
Про це повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров, передає Українські новини.
Він не повідомив, чи евакуйовані всі вони з судна, але зазначив, що ніхто з них не постраждав. Їх кількість і статус ще уточнюється.
Як повідомили в Римі ИТАР-ТАСС представники Департаменту цивільного захисту, що координує операцію по евакуації пасажирів, рятувальники продовжують роботу. Вже врятована і доставлена на острів Джильи, біля берегів якої сталася аварія, більша частина з 4 тис. 299 осіб, які були на борту. В операції з евакуації задіяні вертольоти, якими пасажири також доставляються в сусіднє місто на материковій частині - Порто Санто Стефано на півострові Монт'Арджентаріо.
На даний момент йде підрахунок врятованих, проте, за заявою рятувальників, необхідно перевірити ще кілька частин судна, у тому числі затоплених водою. Відомо про шістьох загиблих і десяток зниклих безвісти. 13 людей отримали поранення, зокрема двоє - серйозні.
Лайнер Costa Concordia лежить на правому боці, більша частина судна вже зникла під водою.
Нагадаємо, інцидент стався близько півночі біля італійського острова Джильї біля узбережжя регіону Тоскана. Великий круїзний лайнер Costa Concordia довжиною 290 метрів зачепив днищем піщану мілину і нахилився приблизно на 20 градусів. Згідно з офіційним повідомленням власника судна - італійської туристичної компанії Costa Crociere, у момент аварії на борту було «близько 3 тис. 200 пасажирів і близько 1 тис. членів екіпажу».
Лайнер в п'ятницю вийшов з порту Сівітавеккіа під Римом в круїз по Середземному морю і прямував у Савону.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас