Fitch підтвердило рейтинг австрійського банку OVAG на рівні "А" зі "стабільним" прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинг австрійського банку OVAG на рівні "А" зі "стабільним" прогнозом

122
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) австрійського банку Oesterreichische Volksbanken AG (OVAG) на рівні "А", а також короткостроковий РДЕ "F1" з "стабільним" прогнозом, повідомляється в прес-релізі агентства.
На думку експертів агентства, OVAG продовжує зазнавати труднощів зі збільшенням ліквідності, що створює перешкоди для своєчасної виплати суми в 1 млрд євро, наданої державою, а також виконання посилених вимог щодо підвищення рівня капіталу найвищої якості, введених в 2011 році Європейською банківською організацією.
"Fitch вважає, що реалізація структурних реформ (спрямованих на виконання вимог пакета "Базель III") все ще ускладнене через невизначеність (в єврозоні)", - йдеться в документі. Агентство попереджає про можливість зниження рейтингу OVAG, у разі якщо реформи призведуть до фінансових втрат для деяких власників акцій банку (наприклад, у разі створення окремого підрозділу з управління непрофільними активами).
У той же час рейтинги банку підтримує висока ймовірність державної допомоги у разі потреби. "Частка на ринку не зміниться внаслідок поточної програми реорганізації, а сам банк продовжить залишатися в числі системоутворюючих для австрійської економіки", - припускають експерти Fitch. Однак якщо ймовірність держпідтримки у разі економічних шоків зменшиться, то щодо банку може бути зроблена негативна рейтингова дія.
Група OVAG в даний час перебуває в процесі реорганізації своїх активів. Зокрема, ведуться переговори щодо продаж східноєвропейського підрозділу OVAG - Volksbank International - російському Сбербанку. Операцію планується закрити до середини лютого. OVAG входить до списку провідних банків ЄС і, за оцінками експертів, потребує докапіталізації в 1,2 млрд євро. За підсумками III кварталу минулого року банк одержав збиток у розмірі 689 млн євро.
OVAG знаходиться в числі кредитних організацій, які не пройшли стрес-тести банківської системи в ЄС у липні минулого року. Згідно з результатами тестів, показник ключового капіталу першого рівня головної структури групи через два роки може опуститися до 4,5% у випадку погіршення макроекономічної ситуації в регіоні. При цьому планка відсікання, визначена європейським банківським регулятором EBA, знаходиться на рівні 5%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас