S&P оголосить про зниження рейтингів Австрії та Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P оголосить про зниження рейтингів Австрії та Франції

Казна та Політика
281
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's оголосить про зниження суверенних кредитних рейтингів Австрії та Франції на один щабель. Про це повідомляють британські ЗМІ, не вказуючи джерела інформації, передає Reuters.
Раніше повідомлялося, що S&P планує протягом найближчих годин оголосити про зниження суверенних кредитних рейтингів декількох країн єврозони. Джерело, від якого надійшла ця інформація, не повідомило, про які держави йде мова, але зазначило, що серед них немає Німеччини.
На початку грудня 2011 р. S&P поставило на перегляд з перспективою зниження рейтинги 15 країн єврозони, включаючи Францію, Німеччину, Нідерланди, Фінляндію і Австрію, у яких зараз найвищі кредитні рейтинги - "AAA". При цьому агентство повідомило, що рейтинг Франції може бути знижений на одну-дві сходинки.
10 січня інше міжнародне рейтингове агентство - Fitch - повідомило, що не планує протягом 2012 р. знижувати рейтинг Франції. "Враховуючи економічну та податкову ситуацію в країні, ми не очікуємо зниження рейтингу Франції в поточному році", - заявили в агентстві. Там додали, що зниження рейтингу Австрії в поточному році малоймовірне.
На тлі боргової кризи в Європі питання про зниження рейтингів країн регіону вийшло на перший план. За словами експертів, надії на те, що ситуація найближчим часом покращиться, мало. Раніше член правління Європейського центрального банку Люк Коен заявляв, що перша половина 2012 року буде складною, незважаючи на те що європейським лідерам вдалося взяти ситуацію з поширенням боргової кризи під контроль.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас