Нафта подешевшала до мінімуму за 3 тижні, торгується біля 98,35 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта подешевшала до мінімуму за 3 тижні, торгується біля 98,35 дол. за барель

Енергетика
196
Нафта WTI дешевшає в п'ятницю на торгах в Нью-Йорку, опустившись до мінімальних позначок за 3 тижні після того, як The Wall Street Journal опублікувала повідомлення про те, що рейтингове агентство Standard & Poor's може почати зниження кредитних рейтингів країн єврозони вже 13 січня.
Падінню цін також сприяли повідомлення з Європи про те, що введення ембарго Євросоюзу на імпорт іранської нафти може бути відкладене на 6 місяців, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість лютневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,75 (0,76%) відносно рівня 13 січня - до $98,35 за барель.
В січні до Ірану вирушить інспекція МАГАТЕ для вивчення обставин, пов'язаних з ядерною програмою країни, і, за даними європейських дипломатів, які розмовляли з журналістами Bloomberg, Євросоюз може відкласти прийняття рішення про ембарго до публікації результатів цієї перевірки. Важливим моментом також є необхідність знайти альтернативні джерела вуглеводнів для таких країн, як Греція, Італія і Іспанія, відзначають дипломати.
Котирування ф'ючерсу на нафту Brent на лютий на лондонській біржі ICE Futures впало на $0,83 (0,75%) - до $110,43 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас